Donkere versus lichte vloeren – Wat is de juiste keuze voor uw huis?

Als u op zoek bent naar een nieuwe vloer, zijn er tegenwoordig een aantal ongelooflijke opties voor vloeren met hout, houtlook en vloerbedekking op de markt. Er zijn zoveel verschillende stijlen en materialen om uit te kiezen dat je misschien een beetje in de war raakt als het gaat om het kiezen van de kleur. Zullen donkere of lichte vloeren het beste passen in jouw huis? Hier is onze gids voor het selecteren van de kleurvariëteit van uw nieuwe vloer.

Evalueer de ruimte

Kijk eerst naar de ruimte vanuit het perspectief van grootte en licht. Hoe we willen dat de ruimte eruitziet en de realiteit kan soms twee heel verschillende dingen zijn. Is de ruimte aan de kleine kant? Krijgt het veel natuurlijk (en kunstmatig) licht? Hoe wil je dat de ruimte aanvoelt? Zijn de plafonds hoog? Zijn er veel ramen? Welke meubels komen er in de kamer? Er zijn veel dingen om te overwegen. Een ongelooflijk donkere of kleine ruimte heeft baat bij een lichtere vloer (en lichtere muren etc.) als je de kamer groter en lichter wilt laten lijken. Als het doel is om de kamer gezellig of meer ingesloten te laten aanvoelen, kunnen donkere vloeren dit doen. Als er een overvloed aan licht en ruimte is, zijn de kleuropties voor uw vloer breder. Donkere vloeren zijn indrukwekkend, verfijnd en kunnen het middelpunt of kenmerk worden, terwijl lichtere vloeren zacht en tijdloos zijn en gemakkelijk passen bij de meeste meubels, materialen of lichtniveaus.

Orsano in “Luchttunnel”

Zoek wat inspiratie

Spring op Pinterest of blader door interieurmagazines. Denk terug aan ruimtes die u echt hebben geïnspireerd – misschien het huis van een vriend, een hotel, een winkel of café. Denk niet alleen aan de vloer. Hoe wil je dat de hele ruimte/woning eruitziet en aanvoelt? Speld foto’s of maak traanvellen van waar je naar toe wordt getrokken. Als je er een paar hebt, evalueer dan wat je hebt verzameld. Is er overal een gemeenschappelijke vloer (en algemene) draad? Misschien is alles wat je hebt geselecteerd eigentijds, vol textuur en moderne meubels of misschien is het gelaagd, klassiek en met antiek. U zult ook veelvoorkomende vloerstijlen zien, of dat nu een ontwerp of een kleur is. Kies een paar afbeeldingen die u echt aanspreken als inspiratie voor al uw selecties. Een referentie hebben wanneer u winkelt of materialen kiest, zal erg nuttig zijn.

Urban Instinct Darlington Oak Collection in het huis van Brad Mclennan

Eikencollectie in “Darlington Oak”

Word praktisch

Het is tijd om een ​​beetje realistisch te worden. Vergelijk uw inspiratiebeelden met de daadwerkelijke ruimte waarmee u werkt. Je voelt je misschien aangetrokken tot donkere vloeren, maar in werkelijkheid is de ruimte klein, donker en wil je hem openen. Dat betekent dat een lichtere vloer misschien werkt, maar dat je de donkere vloerreferentie in de ruimte kunt trekken met kleinere highlights, zoals een bijzettafel, kunstlijsten of een contrasterend vloerkleed. Je zou ook een donkere vloer kunnen overwegen, maar misschien iets in het middensegment. U moet ook nadenken over hoe de ruimte zal worden gebruikt en wie deze zal gebruiken. Donkere harde vloeren kunnen vlekken duidelijker laten zien dan hun lichtere tegenhangers, maar heel licht tapijt kan op zijn beurt hetzelfde effect hebben. Overweeg ook huisdierenhaar, met lichte haren op donkere vloeren en omgekeerd. Denk na over het niveau van zorg en schoonmaak dat u zult onderhouden (donkere harde vloeren hebben misschien wat meer schoonmaak nodig) versus hoeveel u een bepaalde stijl of kleur van de vloer wilt – aan het eind van de dag bent u het die moet zorg ervoor! Voor tapijtverzorgingstips klik hier en voor houtverzorgingstips klik hier. Vinylverzorging vind je hier en hybride hier. Er is hier ook een goede gids voor huisdieren en tapijt.

Interieurontwerp Oxford Park Carpet in mist

Oxford Park in “Mist”

Neem een ​​monster mee naar de locatie

Het kan handig zijn om een ​​echt monster te bekijken in de ruimte waar het bedoeld is. Laat het een dag op de grond liggen om te zien hoe het eruit ziet bij verschillende lichtniveaus. Overweeg of verschillende seizoenen verschillende niveaus van licht doorlaten die van invloed kunnen zijn op de vloer. Hoe een staal er op het scherm of in de showroom uitziet, zal bij u thuis anders zijn. Thuis kan het licht anders worden geabsorbeerd. Lijkt het reflectiever? Donkerder of lichter dan je dacht?

Houd andere voorbeelden (zoals tegels of steen) naast de vloer als u een grotere renovatie uitvoert om te zien hoe ze zich samen voelen. Als dit het enige is dat verandert in de ruimte, overweeg dan hoe het zal werken met je meubels, vloerkleden of andere items in de kamer. Het is mogelijk dat u slechts één deel van de vloer vervangt, dus plaats het monster ook naast wat overblijft (bijvoorbeeld nieuw tapijt naast de houten vloerplanken die u wilt behouden). Het moet samenhangend aanvoelen en indien nodig verwijzen naar uw inspiratiebeelden voor begeleiding.

Hinterland hybride naturel rustiek eiken

Achterland in “Eik Rustiek Natuur”

Win een deskundig advies in

Als je nog steeds niet zeker bent, ga dan naar een showroom waar de experts klaar staan ​​om te helpen! Breng uw inspiratiebeelden en ideeën mee, evenals foto’s van uw kamer of ruimtes waarin u van plan bent de vloer te vervangen, zodat ze u in de goede richting kunnen leiden.

Antieke bogen

Antieke bogen in “Cascade”

Word sociaal met ons!

Facebook: Vloeren Xtra Australië
Instagram: @flooringxtra_au

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Floorfiller.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart