Hoe maak je thuis duurzame vloerkeuzes?

Het kiezen van een nieuwe vloer is een spannende en soms ontmoedigende tijd. Welke kleur, stijl en materiaal kies je en hoeveel gaat het allemaal kosten? Maar hoe zit het met duurzaamheid? Zijn er duurzame vloerkeuzes en waar moeten we rekening mee houden? Hier is onze gids voor de milieubewuste koper.

Tapijt

Als u op zoek bent naar nieuw tapijt, zult u merken dat er een overvloed aan keuze is. Er is de schoonheid van natuurlijke wol, maar er is ook veel textuur, mooie synthetische vezels. Vanuit duurzaamheidsoogpunt is wollen tapijt een goede optie. Wol is zowel een hernieuwbare hulpbron als biologisch afbreekbaar. Het is ook van nature brandwerend en isolerend. Dit zijn allemaal uitstekende eigenschappen van een tapijt dat ook heerlijk is om over te lopen en mee te leven. Het is een goede keuze voor slaapkamers, woonruimtes en gebieden waar akoestische controle een overweging is.

Als u een synthetische tapijtoplossing wilt, zijn er ook hier opties. Triexta-garen is gedeeltelijk afgeleid van maïssuiker, waardoor het een milieuvriendelijk materiaal is met de voordelen van duurzaamheid en vlekbestendigheid die de kunstmatige vezel biedt. Ga voor meer informatie naar de collectie synthetische tapijten en selecteer de vezel “Triexta”.

Safarihotel in “Rimpelingen”

Harde vloeren

Nogmaals, natuurlijke materialen zijn echt de meest duurzame keuze voor nieuwe harde vloeren. Vloeren van echt hout zijn gebouwd om lang mee te gaan en hoewel het wat meer moeite kan kosten, kunnen ze indien nodig worden gerepareerd en hersteld zonder dat ze volledig moeten worden vervangen. Vloeren Xtra-houtsoorten zijn ook lokaal en duurzaam geproduceerd met veel Australische houtsoorten waarvan de unieke eigenschappen gevierd worden. Bij de productie van houten vloeren wordt ook minder energie verbruikt, waardoor ze er ook nog eens duurzaam uitzien!

Quick-Step-Massimo-Frozen-Oak-Extra-Mat

Quick-Step Massimo in “Frozen Oak Extra Matt”

Tapijten

Tapijten kunnen, net als tapijt, worden geselecteerd met het oog op duurzaamheid. Er zijn veel mooie, interessante en gestructureerde wollen tapijten om uit te kiezen die de broodnodige warmte en gelaagdheid aan uw huis zullen toevoegen. Jute is een andere populaire tapijtvezel die een natuurlijke esthetiek kan toevoegen en tegelijkertijd milieubewust is. Onze collectie natuurlijke vloerkleden vindt u hier.

Atrium natuurlijke vormen in kusthuis

Atrium vloerkleed in “Natuurlijke vormen Pilu”

Onderlaag

Ondertapijt is een belangrijk aspect van duurzaamheid, omdat het niet alleen uw tapijt comfortabeler en akoestisch efficiënter maakt, maar ook de levensduur van uw tapijt verlengt. Het doet dit door de slijtage van voetverkeer en de impact ervan op de extra laag tussen het tapijt en waar het op ligt te minimaliseren. Flooring Xtra maakt gebruik van Dunlop’s EnviroTred, een product dat op zich al duurzaam is. Het is gemaakt van 90% gerecyclede materialen en is ook 100% recyclebaar. U kunt hier meer lezen over EnviroTred.

5 redenen waarom een ​​hoogwaardige ondertapijt uw huis zal veranderen

Dunlop EnviroTred

Koop een keer goed kopen

Duurzame keuzes zijn meer dan alleen het materiaal zelf. Het is de volledige levenscyclus en ook de frequentie van vervanging die nodig is. Het kiezen van een ongeschikt product voor het beoogde gebruik of verkeerd onderhoud kan de vloer eerder beschadigen dan verwacht. Hier komt het team van Flooring Xtra om de hoek kijken. Dat is wat ze dag in, dag uit doen. Praat met uw dichtstbijzijnde winkel om de best mogelijke oplossing voor uw unieke woning en behoeften te vinden. Minder frequente vervanging van vloeren betekent een gelukkiger portemonnee en een gelukkiger aarde.

platform organiseren

Eiken Collectie in “Newport Oak Brushed”

Verzorging en reiniging

Regelmatige verzorging en reiniging van uw vloer, ongeacht de stijl, verlengt de levensduur van het product. Door vuil en de buitenwereld op uw vloeren te laten blijven, vergroot u de kans op krassen op harde vloeren en vlekken op tapijt. Zorg thuis voor een ‘schoenen uit’-beleid en zorg ervoor dat u regelmatig stofzuigt en schoonmaakt. Ga voor meer onderhoudsoplossingen naar onze tapijtgids en onze houtgids.

Inheemse elegantie Kakadu pruim

Inheemse elegantie in “Kakadu Plum”

Word sociaal met ons!
Facebook: Vloeren Xtra Australië
Instagram: @flooringxtra_au

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Floorfiller.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart