Huisdieren en parketvloeren – Urbanfloor Blog

Hoewel het om vele redenen een geweldig idee is om hardhouten vloeren aan je huis toe te voegen, vragen potentiële kopers zich vaak af of huisdieren en hardhouten vloeren met elkaar overweg kunnen. Heb je ooit opgemerkt: “Ik wil hardhouten vloeren, maar ik ben bang dat mijn huisdieren mijn investering zullen bederven door alles op te klauwen”, of iets dergelijks? Als dat zo is, bent u er niet alleen voor.

Het goede nieuws is dat huisdieren en hardhouten vloeren vreedzaam naast elkaar kunnen bestaan. De sleutel is om proactief te zijn en de potentiële schade te beperken, of het nu gaat om grote honden, kleine honden of katten. Laten we eens kijken naar enkele tips om ervoor te zorgen dat uw vloerinvestering veilig is bij uw harige familieleden.

1. Trimmen, trimmen, trimmen!

Uw beste optie voor duurzame hardhouten vloeren is om regelmatig de nagels van uw huisdier te knippen, zo simpel als dat lijkt. Dit is vooral van cruciaal belang als u een grote hond heeft, zoals een Labrador, omdat deze meer gewicht draagt ​​en uw mooie hardhouten vloeren ernstig kan beschadigen. Je hebt de mogelijkheid om de taak zelf uit te voeren of een gediplomeerde hondentrimmer het voor je te laten doen.

Als je energieke honden hebt die graag rennen omdat ze een geluid hoorden of iemand aan de deur hoorden, dan kun je ze het beste in een ruimte houden waar je misschien geen hardhouten vloeren hebt, zoals de keuken. Als uw huis het toelaat, kan het de moeite waard zijn om te investeren in een hondenhek dat uw hond kan scheiden van gebieden die u niet wilt krabben.

2. Zin in een lekker bad?

Een van de vele dingen waar honden naar uitkijken is naar buiten gaan (naast eten en een goede buikmassage natuurlijk). Als u een hond heeft die vaak het huis binnenkomt en verlaat, kunt u door gewoon een mat buiten te leggen wat vuil en ander vuil oppikken wanneer ze naar binnen terugkeren. Dit kan alleen zoveel helpen, daarom is het van cruciaal belang om uw hond regelmatig te wassen om achtergebleven vuil en puin van hun poten en haren te verwijderen.

3. Zei iemand Tapijten?

Tapijten gaan een lange weg in het voorkomen van krassen op hardhouten vloeren. Door gebieden waar uw hond waarschijnlijk het grootste deel van de tijd zal zijn te bedekken met vloerkleden, kunnen uw hardhouten vloeren lang in topvorm blijven en een mooi element toevoegen aan uw interieur.

4. Hoe dichter hoe beter.

Dichtere bossen hebben een kleinere kans om te worden geruïneerd door de kracht van grotere honden. Dus hoe kom je erachter hoe robuust verschillende soorten hardhouten vloeren zijn? Het is eigenlijk vrij eenvoudig dankzij de Janka Hardheidstest. Deze test meet hoeveel weerstand bepaalde houtsoorten kunnen hebben. Als u een dichtere vloer kiest, zullen uw hardhouten vloeren minder slijtage vertonen door uw harige vrienden. Overweeg bovendien om een ​​lichter gekleurde vloer te kiezen, omdat deze van nature de neiging heeft om eventuele krassen te verbergen.

Bonus: maar hoe zit het met katten?

Katten zijn licht en veroorzaken daarom niet veel zorgen als het om hardhouten vloeren gaat. Hun scherpe klauwen komen alleen tevoorschijn als verdedigingsmechanisme, als ze met bepaald speelgoed spelen of als ze een krabpaal gebruiken. Als het je lukt om hun krabpaal en speelgoed in een ruimte te plaatsen die gescheiden is van je hardhouten vloeren of in een ruimte die bedekt is met vloerkleden, dan zou je geen problemen moeten hebben met katten. Al is dat misschien niet het geval voor je nieuwe bank!

Een ander groot voordeel van het hebben van hardhouten vloeren boven tapijtvloeren is als het gaat om het opruimen. Met tapijtvloeren worden deze vervelende rommel nog vervelender als ze niet alleen vlekken op het tapijt maken, maar ook valgeurtjes insluiten. Met hardhouten vloeren zijn deze rotzooi slechts tijdelijk en vereisen ze een snelle en gemakkelijke opruiming.

Klaar om onze selecties van hardhouten vloeren te verkennen? Klik hier om door ons assortiment hardhouten vloeren te bladeren en vandaag nog stalen te bestellen! Ben je er nog steeds niet van overtuigd dat parketvloeren en huisdieren naast elkaar kunnen bestaan? Bekijk onze collecties waterdicht laminaat op onze website.

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Floorfiller.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart