5 onderhoudstips voor houten vloeren | Vloeren Xtra | Uiteinden | Blogs

Houten vloeren zijn een mooie toevoeging aan elk huis, maar het is ook een investering. Als u vaak aan de bovenkant van het vloerproductbudget zit, betekent het dat u er langer van kunt genieten als u de verzorgings- en onderhoudstips voor uw vloer goed krijgt.

Schoenen zijn niet welkom

Het dragen van schoenen binnenshuis is in veel delen van de wereld onaanvaardbaar en het is een goed idee om deze gewoonte te volgen om elke vloerstijl, hard of zacht, te behouden. Schoenen kunnen gemakkelijk vuil, stenen en gruis van buiten vasthouden en rechtstreeks naar binnen op de vloer brengen en snel schade aanrichten. Harde vloeren kunnen krassen oplopen, terwijl tapijt vlekken kan veroorzaken door vuil dat verborgen zit in schoenzolen. Stimuleer het uittrekken van schoenen door een rek of mand voor schoenen te plaatsen en een zitplek om ze uit te trekken. Een deurmat bij elke ingang is ook handig voor die momenten die we vergeten.

Quick-Step Massimo in “Winterstorm Eik Extra Mat”

Snelle reactie op ongevallen

Hoewel we zo voorzichtig mogelijk kunnen zijn, gebeuren er ongelukken. Gemorst materiaal en vuil moeten snel worden opgeruimd om schade tot een minimum te beperken. Overtollig water op de houten vloer wordt niet aangemoedigd en vuil dat niet wordt verwijderd, veroorzaakt meer kans op krassen door eroverheen te lopen. Dit geldt ook voor alle harde vloeren en tapijt: hoe sneller de responstijd, hoe beter het resultaat!

Wellington White River eiken slaapkamer

Wellington in “Witte Rivier Eik”

Continue zorg

Zoals met alles wordt continue en preventieve zorg aangemoedigd om de levensduur van uw product te verlengen. Regelmatig stofzuigen en dweilen vermindert de kans op krassen en vlekken. Hier vindt u enkele meer specifieke reinigingstips voor houten en laminaatvloeren om er zeker van te zijn dat u het juiste product en de juiste technieken gebruikt.

Quick-Step-ReadyFlor-Spotted-Gum-1-Strip

Quick-Step ReadyFlor 1 strip in “Spotted Gum”

Huisdieren

Onze mooie harige vrienden zijn misschien welkom binnen, maar ze kunnen vloeren (zowel harde vloeren als tapijt) beschadigen. Door hun nagels geknipt te houden, voorkom je zeker krassen op je kostbare vloer. Let ook op wat er aan hun pootjes zit als ze naar binnen komen rennen als ze buiten spelen! Klik hier voor een uitgebreide gids voor huisdieren en vloeren.

Kat Hout

Meubels en andere zware voorwerpen

Het plaatsen van meubels op je nieuwe vloer is een spannende tijd als je je nieuwe kamer begint te zien samenkomen. Denk eraan om beschermende viltjes onder het meubilair te plaatsen en wees extra voorzichtig bij het verplaatsen van meubilair, zodat het niet over het oppervlak wordt gesleept. Vaak gebruikte stukken, zoals eetkamerstoelen, vereisen mogelijk dat de viltkussentjes vaker worden vervangen, dus controleer routinematig of ze nog intact zijn. Als het meubel of object wieltjes heeft, kan het handig zijn om een ​​vloerkleed of beschermmat neer te leggen om slijtage te voorkomen. Dit is met name relevant in een thuiskantoor met stoelen met zwenkwielen. Houd ook rekening met planten. Hoewel ze een mooie toevoeging aan je huis zijn, kan te veel water schade aan de vloer veroorzaken als overtollig water naar buiten sijpelt. Voor een vloer- en plantengids, klik hier.

Native Collection Geborstelde Blackbutt

Inheemse collectie in “Blackbutt Brushed”

Word sociaal met ons!

Facebook: Vloeren Xtra Australië
Instagram: @flooringxtra_au

ZIE JE GEDACHTEN

Leave a reply

Floorfiller.be
Logo
Compare items
  • Total (0)
Compare
0
Shopping cart